Kooptips voor het kopen
van een kinderwagen

Een kinderwagen kopen is vaak een van de grotere uitgaven tijdens je zwangerschap. En misschien ook wel een van de leukste. In welke wagen ligt jouw kindje straks terwijl jij vol trots over de straten over de straat loopt? 

Wij geven je de 5 beste tips om een wagen te kopen. Van veiligheid tot de allerleukste accessoires. We’ve got you.

Vrouw bij ledikant

Tip 1

Bepaal je budget als je een kinderwagen gaat kopen

Bepaal hoeveel je ongeveer wil uitgeven aan de kinderwagen van je kleine spruit. Oké. Dat ligt natuurlijk een beetje voor de hand. Maar je budget bepalen is wel handig. Maak je niet teveel zorgen over of je budget wel groot genoeg is. Er zijn kinderwagens voor elke budget. Echt. 

Tip 2

Schrijf voor jezelf op wat je belangrijk vindt aan een kinderwagen

Waar voldoet jouw ideale kinderwagen aan? Schrijf dat voor jezelf op! Dat helpt je met je zoektocht naar de perfecte kinderwagen voor jouw situatie. Denk aan praktische dingen zoals:

  • Heb je een grote of een kleine hal waar je wagen straks opgeslagen staat?
  • Een grote of kleine kofferbak? 
  • Wandelen jullie veel in het bos of vooral in de stad?

Denk ook aan jouw lengte (en die van je partner). Je wilt er comfortabel achter kunnen lopen. En ja partner natuurlijk ook. Verschillen jullie veel in lengte? Dan is een duwstang die goed in hoogte verstelbaar is wel zo fijn.

Denk ook na over de toekomst. Verlang je naar een groot gezin? Misschien is het dan handig om een kinderwagen te kopen die meegroeit met je gezin.

Misschien is er wel een meerling op komst! Dan heb je meteen al een grotere wagen nodig. Ook voor meerlingen heb je genoeg keuze! Kijk maar eens naar deze wagens.

Wil je alles van hetzelfde merk? Of vind je het niet erg om te mixen en matchen met accessoires. Zoals – niet geheel onbelangrijk – het autostoeltje. Maar ook dekentjes, luiertassen, to go mug’s , paraplu’s e.d. Kinderwagens met superveel eigen accessoires zijn bijvoorbeeld: 

5/5

Maxi-Cosi

Adorra 2

5/5

Bugaboo

Fox3

Maar bijvoorbeeld ook: wil je de wagen helemaal zelf kunnen stylen? Dat kan niet bij alle kinderwagens. Maar bij een heel aantal merken kan het wel! Bijvoorbeeld bij de Joolz Style it Yourself. Je betaalt dan wel wat meer.

5/5

Joolz

Style it Yourself

Tip 3

Ga op onderzoek uit als je een kinderwagen wilt kopen

Heb je voor jezelf opgeschreven hoe jouw situatie eruit ziet en weet je je budget? Dan is het tijd om op onderzoek uit te gaan. Vergelijk verschillende wagens met elkaar. Zoek uit wat je mooi vindt. En wat de voors en tegens zijn van de wagens voordat je overgaat de aanschaf van een kinderwagen. Bekijk ook voor het gemak eens onze top 10 van de beste kinderwagens van 2022. Daar hebben we informatie voor je bij elkaar gezet van 10 hele fijne kinderwagens. Scheelt jou weer wat werk. 😉

Tip 4

Ga langs bij een winkel en probeer wagens uit voordat je een kinderwagen koopt

Heb je een of meer wagens op het oog? Probeer ze dan eerst uit voordat je ze koopt. Kijk welke winkel de wagens hebben staan en ga eens lang. Loop eens een stukje. Kun je de duwstang goed verstellen? Klapt de wagen fijn in? Is het ingeklapte pakket compact genoeg? Spreekt het ontwerp je aan? Zorg ervoor dat je de dingen die jij belangrijk vindt goed checkt. Zo ga je goed voorbereid op stap en kun je goede vragen stellen aan de verkoopmedewerkers in de winkel. 

Tip 5

Kies de wagen die helemaal past bij jullie

Dan is het tijd om te kiezen! Kies de kinderwagen die helemaal past bij jullie situatie. Weet je het meteen in de winkel al? Dan kun je de kinderwagen daar vaak meteen kopen. Maar het is ook zeker niet verkeerd om er nog een nachtje over te slapen als je er nog niet helemaal uit bent. Of gewoon écht zeker wil zijn van je zaak. Vaak is een kinderwagen een grote aankoop. Dus laat je vooral niet opjagen. Je kunt een kinderwagen ook gewoon online bestellen. Zelfs als je ‘m helemaal zelf samenstelt. Online gaat vaak nét zo makkelijk en snel. 

Scroll naar boven