Tweeling kinderwagens

Een tweeling op komst! Gefeliciteerd! Wat bijzonder. Natuurlijk wil jij straks vol trots én in stijl met je kroost op pad. En daarvoor heb je een kinderwagen nodig voor je tweeling. In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een kinderwagen voor je kleintjes. Denk aan: budget, maar ook aan de grootte van de wagen versus de ruimte die jij hebt om de wagen op te slaan. En we sluiten het artikel af met 3 voorbeelden van fantastische kinderwagens voor tweelingen.

Bepaal je budget als je op zoek gaat naar de beste kinderwagen voor je tweeling

Tsja, leuk of niet: een nieuwe kinderwagen voor een tweeling kan wat meer kosten dan een wagen voor 1 kindje. Niet gek natuurlijk, want de wagen is groter en je vervoert er 2 kindjes mee. Toch is de prijs ook echt afhankelijk van het merk. Dus laat je niet gek maken. Denk na over wat je uit wilt geven aan de kinderwagen en ga binnen die prijsklasse op zoek naar wat het beste bij jouw situatie past.

Denk na over de ruimte die je hebt om de wagen op te slaan als je een tweeling kinderwagen gaat kopen

Misschien is dit nog wel belangrijker als je een tweeling krijgt! Denk van tevoren goed na over de ruimte die je hebt om de kinderwagen op te bergen voordat je een kinderwagen koopt. Een kinderwagen voor 2 kindjes is automatisch groter en neemt dus meer plek in. Heb je een lange of brede hal? Een bijkeuken of garage waar je de wagen in kwijt kunt? Of misschien heb je een plek over in de woonkamer waar je de wagen goed kan neerzetten.

Vergeet ook jullie auto niet! Hoeveel ruimte heb je in de kofferbak voor de wagen? Denk na of je het erg vindt om veel tijd te besteden aan het uit elkaar halen van een wagen als je kofferbak wat kleiner is. Veel wagens – ook tweelingwagens – kun je heel klein vervoeren, maar daarvoor moeten soms zelfs de wielen eraf. Slim dus om van tevoren even te bedenken of je daarop zit te wachten.

Heb je voor jezelf de ruimte die je hebt helemaal helder? Dan kun je naar wagens gaan kijken. Je hebt tweelingwagens waar kindjes naast elkaar zitten én achter elkaar. Wagens die je groter en kleiner kan vervoeren.

3 voorbeelden van mooie kinderwagens voor een tweeling

Nieuwsgierig wat er dan zoal op de markt is? Je hebt vast al even gekeken. Wij geven je ook nog 3 voorbeelden van mooie kinderwagens voor tweelingen. Zowel van merken die je waarschijnlijk al kent, als merken die misschien helemaal nieuw voor je zijn.

5/5

Nummer 1

Bugaboo

Donkey3 twin​

We kunnen geen lijstje maken zonder deze populaire kinderwagen: de Bugaboo Donkey3 Twin. Niet voor niets staat het kleine broertje – de mono – in onze top tien van beste kinderwagens. Ouders zijn enthousiast over deze wagen. Je moet wel wat ruimte hebben om de wagen op te slaan als je ‘m niet continu helemaal uit elkaar wil halen. De wagen is namelijk net wat breder dan een gewone kinderwagen.

Pluspunten

Eigenschappen

5/5

Nummer 2

Qtus

DuetPro

Qtus is een Duits merk dat Jessie en haar man Jason samen oprichtten in 2014. De Qtus DuetPro is een multifunctionele wagen. Je kan ‘m gebruiken als enkele, duo en échte tweelingwagen. Bij Qtus staan gebruiksgemak, comfort en functionaliteit voorop. En dat is te zien aan de DuetPro. Kende jij het merk al?

Pluspunten

Eigenschappen

5/5

Nummer 3

Titanium Baby

Beeyu + Orion reiswieg

Een tweelingwagen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Een echte alleskunner. Te gebruiken als duowagen en als tweelingwagen. Praktisch en mooi design! Combineer de wagen met de Maxi-Cosi/Be-Safe of Cybex autostoeltje. En bestel met de Orion reiswiegen om de wagen te gebruiken vanaf de geboorte van je twins!

Pluspunten

Eigenschappen

Scroll naar boven